Lite om mig….

Helen Holmström Ateljé AHA Helsingborg

Mitt namn är Helen Holmström. Konst har en stor plats i mitt hjärta, det som känns som konst för mig i alla fall. Konst är olika saker för alla, men det blir inte mer eller mindre konst för det! För mig är konst det som kommer från själen, det som skapas med själen…. med känsla!

När jag målar måste jag få känna.. utan känsla blir bilden stel och uttryckslös, så därför målar jag bara om andan faller mig in – det kan vara dygnet runt eller försvinna under flera veckors tid! Då är det bra att keramiken finns, eftersom den ger mig tillbaks min längtan att arbeta med pensel, penna eller vad det nu kan vara som måste gestaltas två dimensionellt.

Jag målar på beställning – då kommer ofta även inspirationen på beställning! Jag tycker om att arbeta med beställningar eftersom det kräver mer av mig och jag får idéer jag kanske inte fått om jag bara utgått ifrån mig själv. Jag älskar utmaningar!

Det som håller mig i form och klar i knoppen är bland annat olika former av Yoga och pilates. Genom yogan utnyttjar jag min kropp och knopp på det sätt den förtjänar. När jag målar finns tendenser till monotona arbetspositioner vilket kräver en väl fungerande kropp.
Nästan varje gång efter ett pass så känner jag mig en halvmeter längre och tio kilo lättare även om jag vet att jag ser ut precis som vanligt - och sinnet är stilla, redo för nya utmaningar.

Jag har alltid målat och tecknat, på allt jag lyckats få händerna på! Djur har alltid haft en dragningskraft, men det har inte alltid varit så lätt… det har krävts massor av träning och engagemang! Ibland får man göra om och om och om och… och sen om man har tur så hittar man det där lilla extra!

Att måla för mig är som meditation för andra, total avslappning! När jag ska måla en tavla så vill jag helst få jobba med den oavbrutet tills den är färdig, men det händer att jag delar upp dem i olika steg och målar flera dagar på en och samma tavla. Om jag har svårt för att hitta rätt så provar jag olika tekniker, blyerts, färgpennor, akvarell, olja eller varför inte tusch!? Till slut känns det bara rätt!

Numera har jag mina stafflier på Kajpromenaden 18 - Ateljé AHA.

Mellan 2006 och 2013 hade jag även en konstnärsbutik som jag sålde 2013. Bilden nedan är från tiden då affären var i Helsinborg.

Foton från förr....

Välkommen in och hälsa på i studion!

Ateljebild på Helen Holmström
 Porträtt av Helen Holmström - taget av Sviland hösten 2011
Foto: Øyvind Sviland